Egonu (© MN Press)
Egonu (© MN Press)

Paola Egonu ide u Istanbul, ali ne kod Zorana Terzića, uprkos izdašnoj ponudi Fenera

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.01.22. | 18:08

Italijanka na kraju sezone potpisuje za Vakif

Izabrala je Paola Egonu naredni klub u karijeri. Kad okonča sezonu u Italiji, preseliće se u Tursku i pojačati Vakif.

Jedna od najprepoznatljivijih planetarnih odbojkašica trenutno igra za Koneljano, lider je Serije A, jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, ali šuška se da bi trebalo da promeni sredinu. Prema informacijama Gazete, to će se i desiti, pošto poznati list barata informacijom da će Egonu preći u Vakif.

Izabrane vesti

U finalu nedavnog Svetskog prvenstva za klubove, upravo je Vakif savladao Koneljano, uz 35 poena Egonueve, ali i samo 35 odsto uspešnosti u napadačkim akcijama.

Suma za koju će Paola potpisati ugovor sa novim klubom nije poznata. Od ranije se zna da joj je Fenerbahče, na čijoj klupi sedi Zoran Terzić, nudio fenomenalnih 6.000.000 evra za četiri sezone. Odbila je i navodno rešila da sarađuje sa Italijanom Đovanijem Guidetijem. Ako su te informacije tačne, logično je pretpostaviti da će Egonu zaraditi više nego što bi da je odlučila da pojača Fener.

Inače, Paola Egonu je na klupskom nivou osvojila 12 trofeja, dok je na reprezentativnom najveći uspeh ostvarila septembra prošle godine kad je u Beogradu vodila Italiju do statusa prvaka Evrope (savladana Srbija u finalu, 3:1), što joj je donelo i zvanje najkorisnije igračice turnira.

Zanimljivo, njeno mesto u Koneljanu trebalo bi da popuni Isabele Hak, trenutno je Šveđanka korektor baš Vakifa.


tagovi

OdbojkavakifbankImoko KoneljanoPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara